Nasi podbijają Poznań… jedzeniem
Ser z Babkowic, miód z Pępowa i lokalne wędliny z obszaru działania Gościnnej Wielkopolski. Tym między innymi zachwycali się uczestnicy Letniego Targu Rodzinnego, który odbywał się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, w którym brali udział nasi przedstawiciele.
Letni Trag Rodzinny to był dedykowany całym rodzinom. Organizatorzy zamierzali zachęcić odwiedzających do odkrywania walorów turystycznych Wielkopolski. To dlatego na Letnim Targu Rodzinnym można było dowiedzieć się o ciekawych miejscach, które warto rodzinnie odwiedzić rodzinnie podczas weekendu. Wprawdzie postanowiono główny akcent położyć na turystykę aktywną, ale przecież nie tylko z ciekawych miejsc słynie nasz region i nie tylko one mogą do uprawiania turystyki, czyli przyjazdu, zachęcać. Dobrze wiemy, co jest naszą bardzo mocną strona i mocnymi atutami i z nimi właśnie pojechaliśmy do Poznania.
Międzygminny Związek Turystyczny „Wielkopolska Gościnna” promował zasoby i walory turystyczne obszaru za pomocą nowoczesnego narzędzia „Poznaj Przyrodę Wielkopolski Gościnnej”. A oprócz tego prezentowaliśmy też, słynne już, nasze wielkopolskie smaki i żywność. Warzywa, owoce, mleko, mięso, miód – wyprodukowane przez naszych rolników i sadowników są wysokiej jakości, a wyprodukowana z nich żywność ma niepowtarzalny smak i cieszy się popularnością zarówno wśród mieszkańców obszaru jak i turystów. Spodziewaliśmy się, że będzie ona przebojem i nie pomyliliśmy się.
Odwiedzający nasze stoisko doceniali wysoką jakość i niepowtarzalny smak. A mogli na naszym stoisku skosztować produkty przygotowane przez Farmę Seronada Grzegorz Junatowski, Markowe Sery Kozie Marek Turbański, Gospodarstwo Rolno-Warzywne Szymon Bednarek, PPUH Zakład Mięsny Marian Kaczmarek i pszczelarza Jerzego Ptaka.